اين شيريني شربتي را ميتوانيد به عنوان دسر براي ماه رمضان تهيه کنيد،
خمير اصلي اين شيريني، نوعي خمير کِلمي است که براي تهيه نان خامه اي استفاده ميشود.
مواد لازم:
- روغن حيواني / 125 گرم
- آرد / يک و نيم پيمانه
- تخم مرغ / 4 عدد
- آب / 1 ليوان
- قند / 2 حبه
- نمک / يک پينچ
- خامه / 200 گرم
- گردوي خرد شده / به مقدار لازم
- پودر هل / 1 قاشق چايخوري
مواد لازم شربت:
- شکر / 4 ليوان
- آب / 3 ليوان
- آب ليموي تازه / چند قطره
طرز تهيه:
آب و شکر را بجوشانيد و در آخر چند قطره آبليمو اضافه کنيد و کنار بگذاريد تا شربت سرد شود.
125 گرم روغن حيواني يا کره، 1 ليوان آب، 2 حبه قند و به اندازه نوک قاشق چايخوري نمک را داخل قابلمه بريزيد و روي حرارت قرار دهيد و آرام هم بزنيد، وقتي روغن آب شد يک و نيم ليوان آرد به آن اضافه کنيد و مرتب هم بزنيد و تا زماني که محلول به صورت خمير نسبتاً نرمي در آيد به هم زدن روي حرارت ادامه دهيد. ( بافت آن بايد مانند حلوا باشد )
خمير را داخل ظرف ديگري خالي کنيد و کنار بگذاريد تا سرد شود.
فر را با حرارت 180 درجه روشن کنيد تا گرم شود.
بعد از سرد شدن خمير، تخم مرغ ها را دانه دانه اضافه کرده و با ورز دادن به خورد خمير دهيد.. ( دانه دانه و با فاصله اضافه کردن خمير بسيار مهم است )
از خمير آماده به اندازه يک گردو برداريد و در دست گرد کنيد و سپس با انگشت، وسط گلوله خميري، يک سوراخ ايجاد کنيد تا حلقه کلفت و کوچکي از خمير به دست آيد.
( اگر در هنگام شکل دادن خمير، روي آن ترک خورد نگران نباشيد، طبيعي است! ) بعد از پخت همه به يک شکل خواهند بود.
تمام خمير را به همين صورت، شکل دهيد و داخل سيني فر بچينيد. ( داخل سيني را کاغذ روغني بياندازيد )
سيني را داخل فري که از قبل با 180 درجه سانتيگراد گرم شده است قرار دهيد و تا زماني که روي شيريني ها طلايي شود بپزيد.
شيريني هاي طلايي شده که کمي بافت خشک دارد را در ظرف نسبتاً گودي بريزيد و شربت سرد شده را به آن اضافه کنيد و صبر کنيد تا شربت به خورد شيريني ها برود.
سپس شيريني ها را از داخل شربت درآوريد و روي صافي بچينيد تا شربت اضافي آن گرفته شود.
200 گرم خامه را با 1 قاشق پودر قند و 1 قاشق چايخوري پودر هل مخلوط کنيد ( با هم زن دستي )
گردوي خرد شده را داخل سوراخ شيريني ها پر کنيد و روي آن خامه بگذاريد و در صورت دلخواه با پودر پسته تزئين کنيد.
نکته:
- در صورت تمايل خامه را از آن حذف کنيد! اگر ميخواهيد خامه داخل آن نگذاريد، براي اينکه طعم سنتي مناسب سفره افطار را داشته باشد، بعد از اينکه شيريني ها را از داخل شربت درآورديد، گردوي خرد شده را با پودر هل مخلوط کرده و روي شيريني ها بريزيد و با پودر پسته تزئين کنيد.
- پودر هل را ميتوانيد به خمير هم اضافه کنيد. ( من مقداري به خمير اضافه کردم و مقداري هم با گردوهاي خرد شده مخلوط کردم )
نوش جان!
دستور اختصاصي مامي سايت
ارائه دهنده: مريم محمدي
منبع "اریا
:: موضوعات مرتبط:
اشبزی ,
شیرنی پزی ,
,
:: برچسبها:
طرز پخت شیرنی طرز پخت شیرنی حلقه ای ,
:: بازدید از این مطلب : 1617
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0